ESP · Nutriwhite · Set Kulit Cantik · Vita C Plus

Cara Saya Hilangkan ‘Blackhead’

Image result for blackhead
Bukan hidungku.

Bintik hitam atau blackhead dah jadi masalah kulit saya sejak sekolah lagi.

Picit-picit keluar tu biasa (ewww Tiqah?)

Blackhead remover Biore tu memang beli regularly.

Bila ada majlis besar lagilah sibuk pakai benda tu. Tahanlah seminggu tanpa blackhead.

Kadang-kadang join ummi pergi buat facial, memang blackhead di hidung yang jadi masalah tumpuan orang facial tu. Area lain kat muka ni memang tak ada masalah kata dia.

3pcs-Acne-Removal-Blemish-Pimple-font-b-Blackhead-b-font-font-b-Extractor-b-font-Tool
Orang facial tu guna ni. Kita pun beli satu.

Walaupun lepas facial, kat muka still ada lagi sisa-sisa blackhead tu.

Sedih, kurang keyakinan diri.


Jadi, macam mana sebenarnya blackhead ni terhasil?

What-is-blackheads-removal-tips-tricks

Blackhead adalah kandungan yang menyumbatkan pori pada kulit hingga menyebabkan kulit berwarna hitam di mana ia sering berlaku pada hidung, pipi, kawasan tepi bibir dan dagu. Senang cerita, blackhead adalah pori yang tersumbat dalam keadaan permukaan kulit terbuka.

Anak dara muka gini tak bestnyaa.

Sampai waktu nak kahwin pun, seminggu sebelum nikah tu memang pastikan blackhead clear. Hidung kena licin habis. Ye la nanti suami nak tenung. Bahahaha.

Tapi of course lah, masalah blackhead ni masih lagi berlarutan. Kadang-kadang waktu rajin tu pakailah scrub.

Lepas bersalin, lagi la tak berapa rajin nak jaga muka, sampai akhirnya timbul jeragat. Wuwuwu. Sedih. Baru 27 tahun umurku.

Saya tekad cuba beberapa produk. Dalaman dan luaran.

Sebenarnya yang dalaman dah ambil sejak berpantang. Tapi tu pun tak konsisten.
Saya sedar yang saya kena ubah sikap dan lebih disiplin.

Lepas dua bulan konsisten dengan produk-produk ni, sendiri terkejut dengan hidung sendiri. Baru perasan bila belek kat cermin..

Tak ada blackhead macam dulu! Sedangkan dah lama tak pakai Blackhead Remover yang lekat kat hidung tu!

Gembira bukan kepalang. Rasa macam mustahil je benda tu nak hilang. Ye lah, tak pernah hilang kot!

Hah nak tahu apa yang saya pakai?

Ni nak cerita ni.

1. Nutriwhite Gentle Action Make Up Remover

 

61e4f5ab-4500-4857-bd46-e619699635c1

Nutriwhite Make Up Remover ni bukan hanya untuk bersihkan make up tau. Boleh guna untuk sental kotoran-kotoran kat muka sekali. Jadi, tak boleh jadi alasan tau untuk orang yang tak pakai make up macam saya ni. Penting untuk sental daki kat muka tu. Lagi-lagi dengan persekitaran yang agak tercemar sekarang ni.

Cara pakai, picit sikit kat jari dan sental waktu muka kering. Tak perlu basahkan muka tau. Tapi awal-awal sental tu memang lambat tau dia keluar. Kena sental lebih 5 minit baru la nampak daki hitam tu. Memang serius terbaik.

 

2. Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser

959afcab-6a70-40e3-b578-3b90a92b9b5b

Pencuci muka ni pada awalnya nak beli untuk suami yang memang particular bab pencuci muka. Dia lagi konsisten cuci muka daripada isteri dia ni. Last-last kita pun pakai. Hehe. Lagi pun kan, sebotol ni boleh tahan setahan tau. Hah untung tak untung? Memang menang memakai.

Best sangat, muka rasa lembut dan anjal lepas bilas. Tak rasa kering macam sesetengah pencuci muka. Tak bagus sebenarnya sebab pencuci macam ni hakis pelembap semulajadi muka. Jadi pilih pencuci muka semulajadi.

 

3. Sustained Release Vita C Plus

987127b0-276e-4386-a680-af14a04201cc

Vitamin C memang tak dapat dinafikan lagi kepentingannya. Ia dapat kekalkan integriti tisu badan, membuatkan kulit lebih licin, tegang dan berseri. Badan kita termasuk muka kita kan semua terbina daripada sel dan tisu. Jadi, penting untuk kita ambil Vitamin C sebab badan kita tak boleh hasilkan sendiri Vitamin C. Kita perlu dapatkan daripada makanan atau suplimen.

4. Energizing Soy Protein (ESP)

15826317_1185706178193041_7705747209737597342_n

Tidak syak lagi, protein sangat penting untuk kulit, selain tulang, otot, dan darah. Protein boleh membantu baiki tisu kulit dan menghasilkan kulit yang lebih sihat. ESP boleh menjadi makanan tambahan yang diperlukan kerana kebanyakan kita tidak mendapatkan jumlah protein yang secukupnya dalam sehari. Hal ini mungkin berpunca daripada cara masakan dan lain-lain faktor.


Kena betul-betul jaga dan konsisten pakai dan makan. Sebab boleh datang balik.

Sekarang misiku hilangkan jeragat pulak.

Sedang pakai Nutriwhite Spot Whitening Treatment. Harapnya tuan badan konsisten pakai.

75cc1083-06bd-4418-b510-3c12fa1d0d16

 

Nak join gerabak akak tak, sama-sama dapatkan kulit bersih?

Jom cuba set ni!

ooking Light

Hubungi akak untuk sebarang pertanyaan 😀

ATIQAH HASSAN
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
SET PRENATAL / HAMIL, SET POSTNATAL / BERPANTANG & MENYUSU
013 6820482

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s